1. 08. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар разговарао је данас путем видео-линка са генералним директором Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом о епидемиолошкој ситуацији у нашој земљи и Европи, као и o заједничким активностима у наредном периоду.

Лончар је исказао захвалност Клугеу на досадашњој сарадњи и подршци Србији, истакавши да коронавирус може бити побеђен само заједничким активностима и сарадњом свих држава Европе јер вирус не познаје границе и погађа све грађане Старог континента.

Директор СЗО је још једном исказао захвалност председнику Србије Александру Вучићу и министру Лончару на подршци и спровођењу приоритета договорених на састанку у фебруару.

Он је указао на то да је актуелна епидемиолошка ситуација у Србији најбоља потврда ефикасне примене епидемиолошких мера, те да је реакција Србије на други пик првог таласа била правовремена и адекватна и да превентивне мере дају добре резултате.

Клуге је упутио званичан позив министру здравља да буде председавајући конференцији посвећеној имунизацији, којој ће присуствовати представници 53 земље чланице СЗО за Европу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here