Mesto za reklamu

24.03.2019.

Данас се обележава 20 година од када је НАТО бомбардовао Србију. У једном од највећих злочина у новијој историји на нашу земљу бачено је око 420.000 бомби. Сежање на тај датум обележили су и наши људи у Паризу у Француској.

Савез Срба Француске је 24. марта организовао окупљање на Тргу Трокадеро у срцу Париза поводом 20 година НАТО агресије. У говорима које су одржали Ђуро Ћетковић и Ромео Милошевић, председник и потпредседник Савеза Срба Француске, Алекси Труд професор геополитике на универзитету Версај, Душан Гујаничић, докторант права на Сорбони и Пол Антоан, француски докторант на Универзитету у Београду, истакнут је неправедан карактер НАТО агресије, херојски отпор српске војске, невероватна материјална разарања и велика страдања цивила.

Пред више стотина присутних, подсетили су и на неке светле елементе у француско-српским односима, и поред велике медијске пропаганде против Србије, као на пример: хуманитарац Арно Гујон, новинар Зан-Кристоф Буисон, покојни академик и писац Зан Дитур, писац Патрик Бесон, официри Жак Огар и Пјер-Анри Бинел. Истакнуто је да тражити од Србије да одустане од Косова било би као тражити од Француске да одустане од катедрале у Ремсу или Нотрдаму или долине Лоаре.

Комеморатовном скупу је присустовала и екипа телевизије РТ, они су се више пута укључивали у програм на француском језику .

„Српска стварност“ / Савез Срба из Француске /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here