Mesto za reklamu

01.07.2019.

Све српске радње на северу Косова су затворене, а тако ће и остати до проналажења решења, потврдио је данас председник Удружења привредника са севера Косова Радош Петровић.

„Све радње су затворене, од прехрамбених продавница, којима су се прикључили и сви други бутици, угоститељски објекти, па чак и таксисти су обуставили рад; а не раде ни пекаре ни бензинске станице, ништа не ради“, рекао је Петровић и додао да су се привредници на овај потез одлучили због тога што су онемогућени да раде након увођења такси.

Он је рекао да су привредници трпели велики притисак од стране „косовских“ служби, полиције, инспектората и других.

„Привредници нису били у могућности више да раде и одлучили су да затворе своје радње овде на северу“, рекао је Петровић.

На питање колико овакво стање може да траје, одговорио је да не зна:

„Упутили смо апел међународној заједници да што пре одреагује да се таксе уклоне да бисмо могли нормално да послујемо и да наставимо нормалан живот овде на северу“, рекао је Петровић.

Упитан да ли ће радње бити затворене до укидања такси, Петровић је одговорио да ће бити затворене у наредном, неодређеном периоду.

„Ми ћемо, већ од данас, имати свакодневне састанке, на којима ћемо одлучивати, у зависности од ситуације на терену“, објаснио је председник Удружења привредника са севера Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here