Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

За око 100.000 бирача са подручја Косова и Метохије гласање на изборима биће омогућено у најближим општинама централне Србије. Пред њима је више отежавајућих околности – од 50 до 150 километара које морају да пређу, затим контрола на административном прелазу и проналажење бирачког места.

Гласчка места су организована у Тутину, Рашки, Куршумлији и Врању.

Већина гласача са Косова и Метохије који се сутра буду одлучили да пођу на гласање учиниће то аутобусима, које су им обезбедиле локалне самоуправе и организације у којима раде. Један део ће ићи и приватним аутомобилима.

У Рашки и Тутину, односно Рибарићу, гласаће бирачи из општина северног дела Косова и из средина у Метохији.

У Куршумлији ће моћи да гласају житељи централног дела Косова, док ће гласачи из Косовског поморавља и Штрпца гласати у Врању.

У централи полиције у Приштини РТС-у је речено да ће будније пратити збивања и реаговати према развоју ситуације. Најнапетије може да буде на пункту Јариње, где је и иначе технички ограничен проток људи, тако да може да дође до застоја.

На аутобусима неће бити дозвољено истицање државних симбола Србије, а за пружање безбедности биће спремни и припадници Еулекса и Кфора.

Из појединих амбасада западних земаља у Приштини саопштили су да очекују несметано кретање гласача.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here