Mesto za reklamu

03.03.2019.

Српска листа оценила је да изјаве косовског премијера Рамуша Харадинаја о евентуалном упућивању војске на север Косова и Метохије представљају директну претњу стабилности.

“Звецкање оружјем и претња према северу Косова и Метохије и нашим грађанима захтева најоштрију осуду и реакцију међународне заједнице. Надамо се, после ових изјава из Приштине, да је сада и спонзорима Косова у међународној заједници јасније зашто је Српска листа против формирања тзв. косовске војске, којој је очигледни циљ окупирање севера КиМ и протеривање преосталих Срба из покрајине”, саопштила је Српска листа.

Та странка косовских Срба истиче да “у ситуацији када антицивилизацијске таксе (на робу из централне Србије) компликују и отежавају живот Срба на Косову и Метохији, свака претња како ће некаква војска Косова бити послата на север не доприноси смиривању тензија, већ изазива забринутост код грађана”.

Српска листа наводи да политички представници српског народа захтевају да “Кфор реагује и понови став свог генералног секретара (НАТО) да никакве оружане снаге Албанаца немају шта да траже на северу Косова и Метохије”.

Српска листа захтева укидање такси и наставак дијалога (Београда и Приштине) како би се створила атмосфера за политичко решавање свих отворених питања између српског и албанског народа, закључује се у саопштењу.

 „Српска стварност“ / Саопштење /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here