Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Поруку јединства и спремности да заједнички одоле притисцима и изазовима којих ће бити у будућности, представници Српске листе послали су данас са великог предизборног скупа одржаног у Дому културе у Грачаници.

Они су истакли да ће се то јединство показати на ванредним парламентарним изборима, када ће Српска листа „однети убедљиву победи у освојити свих десет мандата у косовској Скупштини“.

Добродошлицу својим колегама из Српске листе, али и бројним симпатизерима те странке који су салу у Грачаници испунили до последњег места, пожелео је градоначелник Грачанице Срђан Поповић. Он је рекао да су Срби, „после деценије трпљења, положили важан испит, а то су праведност и истина“.

„Наши кандидати су високоморалне личности и наша је снага је у колективу који брани читав српски народ на Косову и Метохији. Наше јединство је најубојитије оружје и увек смо спремни да покажемо колика је снага наше жеље да одбранимо наше достојанство“, рекао је Поповић и истакао да „6. октобра одлучујемо о себи, својој деци и будућности“.

На скупу је посебно наглашено „да без помоћи државе Србије није могућ ни опстанак Срба на Косову“, а подршку кандидатури Српске листе је, у име председника Србије и директора Канцеларије за Косово и Метохију, пренео помоћник директора Петар Петковић.

„Ми смо уз Српску листу и кажемо из Београда да је једино победа Српске листе гарант очувања везе између српског народа на Косову и Метохији и државе Србије, али и наставка инвестиционог циклуса Владе Републике Србије који ће до краја године, са преко 347 пројеката, износити преко 100 милиона евра“, рекао је Петковић.

Он је нагласио „да ће се градити у Грачаници и да ће круна тих пројеката бити нови болница, вредна више од два милиона“.

„Без подела на Србе јужно и северно од Ибра!“ – била је порука председника Српске листе Горана Ракића, који је нагласио да је „сада последњи тренутак да покажемо јединство“.

„Не смемо да се делимо на јужне и северне Србе, на политичке партије, на добре и лоше, сви смо ми исти, сви делимо заједничке проблеме и недаће и зато морамо да покажемо јединство и истрајемо, јер нас тек чекају велики изазови и препреке. Ја знам колико можемо да будемо снажни када смо јединствени и то смо показали небројено пута до сада”, рекао је Ракић.

Досадашњи министар у косовској влади Далибор Јевтић поручио је да глас за остале листе, које се, како је рекао, представљају као српске, значи „да нас на простору Косова и Метохије буде све мање”.

“Знамо ко сте и шта сте, са каквим се преварама служите. Расписујете некакве лажне конкурсе и дајете људима лажну наду. Лажете да имате велику подршку, а једино вас занима ваш лични интерес. Зато 6. октобра морамо и Петровића и Јаблановића и Рашића и Раду Трајковић да пошаљемо у политичку историју једном за свагда”, рекао је Јевтић.

Присутнима су се обратили и кандидат за место посланика из Грачанице Љубинко Караџић и студент Душан Борисављевић, а програм су својим наступом обогатили у чланови Културно-уметничког друштва „Венац“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here