Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Српски сити клуб из Лондона је 27. фебруара угостио Вукашина Стојкова, оснивача и CEO-а београдског Стартита, који је покренуо пројекат Тесла нејшн са циљем ребрендирања Србије као земље иновација усмерених ка глобалном тржишту.

Разговор се водио на тему потенцијала високо-квалификованих ИТ стручњака и иноватора на пољу информационих технологија у Србији као и какве користи они могу да имају од блиске сарадње са светским технолошким и пословним заједницама, као и са дијаспором.

Један од кључних циљева пројекта „Тесла нејшн“ је селекција најбољих технолошких иноватора и стручњака српског порекла и повезивања истих са партнерима из целог света, истовремено промовишући Србију кроз успешна партнерства.

Догађај је одржан у оквиру серијала Српског сити клуба „На кафи са…”, који је водио блиски сарадник и члан Клуба, Стефан Стојадиновић, пи-ар експерт из Лондона, и то у Амбасади Републике Србије.

Након разговора са Српским сити клубом, Вукашин Стојков је у име „Тесла нејшн“ изјавио:

„Било ми је велико задовољство и част да будем један од изабраних говорника у серијалу догађаја „На кафи са… “, Српског сити клуба, у коме сам могао да се обратим како члановима Клуба, тако и широј јавности. Помоћ коју Српски сити клуб пружа, заједно са другим организацијама и појединцима у дијаспори је од критичног значаја и не може се довољно истаћи потреба за истом, како конкретно пројекту „Тесла Нејшн“, тако и српском технолошком екосистему уопште. Амбициозни пројекти као што је „Тесла Нејшн“ имају шансу да преточе своју мисију у стварност уз свесрдну помоћ свих организација и појединаца, на чему смо им сви ми веома захвални.”

Српски сити клуб, као организатори серијала „На кафи са…”, поделили су своје утиске са догађаја:

„Вукашин је био фантастичан гост који је својим излагањем још једном потврдио потенцијал Србије, и какви резултати могу да се добију уколико се појединцима и организацијама, као што је „Тесла нејшн“, омогући простор за стварање и развој. Нама је била велика част да омогућимо платформу Вукашину у Великој Британији и на тај начин укажемо на неоспорни таленат који долази из Србије.”

Догађај „На кафи са…” Вукашином Стојковим, оснивачем Тесла нејшн из Београда одржао се у оквиру дванаестог Српског месеца у Великој Британији, који је почео 26. јануара и трајаће до 9. марта, у организацији Округлог стола Велике Британије, а у координацији пијанисткиње Маје Џордан. Нама је велика част да смо један од оснивача, и да већ дванаесту годину за редом учествујемо у овој изузетно важној манфестацији за нашу заједницу у Великој Британији која нам омогућава да овдашњој публици приближимо дух и културу Србије.

Серија догађаја „На кафи са…” одржава се од 2013. године, а циљ серијала је да се чланству Клуба и свим заинтересованима представе најуспешнији стручњаци из Србије који раде у Великој Британији и Србији, као и стручњаци из Велике Британије, како би се боље упознали са тренутним дешавањима у области из које долазе.

Српски сити клуб је независна и неполитичка организација са седиштем у Лондону настала са циљем да подстиче интересе друштва српских стручњака. Циљ наше организације је да обезбеди мрежу контаката свим Србима који желе да направе каријеру у лондонском “ситију”, а у последњих неколико година и за оне који желе да се врате у Србију.

Српски сити клуб је основан касних 90-их од стране неколицине наших ентузијаста запослених у лондонским финансијским институцијама. Њихова идеја је била да оживе неформалан клуб који би окупио младе српске стручњаке који живе и раде у Великој Британији. Од 2004. године број чланова Клуба се непрестано увећава и до данас броји више од 2.000. Наши чланови су углавном лоцирани у Лондону где раде у разним делатностима као научници, доктори, банкари, инжењери, предавачи, државни службеници итд. у најпознатијим британским и глобалним институцијама. Српски сити клуб је покренуо пројекат “циркуларне миграције” кроз који омогућава српским стручњацима да се врате у Србију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here