Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Српско вече у Кливленду несрећно се завршило за Николу Јокића, велику звезду Денвера и НБА лиге. Кливленд је победио Денвер резултатом 104:102. За утеху сви су уживали у сјајном програму фолклорног ансамбла Морава, који делује у оквиру цркве Светог Саве из Кливленда, који је изведен пре почетка утакмице.

Било је то у оквиру вечери спрског наслеђа и српске културе, који је организовао Српски народни савез из Питсбурга.

Дане Медић, председник ове организације која је основана још 1901. године, каже да је испуњен поносом када види како Никола Јокић представља Србију широм Америке, а да је на истом терену изведен програм српског фолклора.

 

У публици у којој је било доста наших људи био је запажен и транспарент НЕ ДАМО НАШЕ СВЕТИЊЕ, којим су наши људи пренели свој став према ономе што се дешава у Црној Гори, чија власт покушава да им накарадним законом одузме оно што је вековима припадало њима.

И Никола Јокић се сликао са њима и каже да је уживао у игри нашег фолклора, али је после тесног и неочекиваног пораза разумљиво био незадовољан. Била је тешка утакмица и за играње и за гледање, поручио је центар из Сомбора после меча.

“Била је тешка утакмица и за играти за гледати. Имали смо шут за продужетак, добар шут, који је Џамал (Мареј) узео. Дао је пре неки дан у Шарлоту, сада није. Идемо даље. Добра ствар овде у НБА лиги је што брзо заборављаш и победе и поразе, већ прекосутра је нова утакмица” – поручио је Јокић, којег заједно са екипом чека серија врло тешких мечева, почев од наредног против најбољег тима лиге – Милвокија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here