Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Неколико дана након што је Новак Ђоковић дисквалификован са Ју-ес опена, његов отац Срђан Ђоковић је изјавио да првог тенисера света „покушавају да спутају на све могуће начине“, али да у томе, како је истакао, неће успети.

Срђан Ђоковић је то поручио приликом отварања Националног тениског центра у Бањалуци.

„На све могуће начине покушавају да спутају Новака, али неће успети. Он је најбољи тенисер на свету. Спорт уједињује људе, а Новак показује да су Срби део европске цивилизације“, рекао је Срђан Ђоковић.

Он је додао да ће Новак доћи у Бањалуку чим нестане вирус корона, верујући да ће то бити пролеће.

​Новак Ђоковић није присуствовао отварању тениског центра, али се огласио видео-поруком, наводећи да му је жао што не може да присуствује том догађају, наводи „Српска инфо“.

„Надам се да ћу у скоријој будућности моћи да посетим Бањалуку, да играм на новом терену, да уживам у тенису и слављењу спорта, породице и здравог живота. Свако добро“, рекао је Новак.

​Отварању тениског комплекса присуствовали су и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић, председник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић, спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, пренео је портал Б92.

Подсетимо, Новак Ђоковић је дисквалификован пошто је током меча против Шпанца Пабла Карењо-Бусте, у ком је губио 6-5 у гемовима, погодио линијског судију лоптицом.

Ђоковић се извинио због инцидента и поручио да ће дисквалификација са турнира бити важна животна лекција.

„Цела ова ситуација ме чини заиста тужним и празним. Проверио сам како се осећа линијски судија, и према информацијама које сам добио, осећа се добро, хвала Богу. Њено име не могу да откријем због чувања њене приватности. Јако ми је жао што сам јој нанео такав стрес. Није било намерно. Било је погрешно“, написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here