Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Пета недеља епидемије коронавируса у Србији почела је најтежим даном, после којег је број заражених порастао на 1.476. Преминулих је укупно 39, а стручњаци и даље настављају да апелују на људе да не излазе из кућа. Данас од 13 часова почиње забрана кретања свих људи до понедељка у 5 ујутру, а само су пензионери у раним јутарњим часовима могли у продавнице.

Директор полиције Владимир Ребић каже за РТС да је коронавирусом заражено 17 полицајаца, а 800 њих је у самоизолацији. У кршењу полицијског часа до сада су ухваћене 474 особе старије од 65 година и 2.157 грађана млађих од 65.

Дијабетичари су мање отпорни на олују коју у организму изазива ковид-19, каже за РТС академик Небојша Лалић, декан Медицинског факултета у Београду и директор Клинике за ендокринологију, дијабетес и метаболичке болести.

Најављује да ће у апотекама бити одштампана упутства – општа информација о односу дијабетеса и ковида и понашање дијабетичара у условима болести.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже за РТС да ће до 10.00 бити завршено чишћење Штарк арене, затим улази Завод за биоциде да је очисти. У 12.00 Арена ће бити предата Војсци која ће припремити привремену болницу са више од 1.500 лежаја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here