Mesto za reklamu

27.01.2019.

На централном годишњем ИТ догађају у земљи под називом “Знам да можемо”, који се одржан у Дому омладине Београда, организација Стартит је најавила покретање пројекта Тесла Натион, усмереног на брендирање српске ИТ индустрије у иностранству.

Тесла Нејшн је бренд који Србију представља као земљу изузетних иновација и технолошког талента, све са циљем да наши предузетници и иноватори лакше дођу до партнера, клијената и инвеститора у иностранству.

Иако је ИТ у Србији тренутно најздравија привредна грана, с извозом који је у 2018. години прешао милијарду евра, наша ИТ индустрија нема једнаку видљивост и статус у иностранству као што има овде. Бренд Србије се често повезује са ратовима 90-их, или се наша земља меша са Сибиром и Сиријом. Ипак, велика већина људи у иностранству за Србију напросто није чула, што нашим предузетницима значајно отежава долазак до озбиљних клијената и партнера на страним тржиштима на која је ИТ индустрија оријентисана.

Зато је следећи корак у развоју наше ИТ индустрије управо креирање јаког бренда који ће нас позиционирати као пожељне партнере и изузетне професионалце у области технологије и иновација.

Зашто Тесла Нејшн?

Никола Тесла је, као један од највећих иноватора са овог поднебља, инспирација многима, а у својим подухватима је био посебно надахнут својим српским пореклом и поносан на своје америчко држављанство. Тесла је тако идеална повезница између Србије и Америке, која представља центар светске ИТ индустрије.

Тесла Нејшн ће се ослањати и на бројне успешне српске предузетнике у дијаспори и њихове организације попут Сербиан Ентрепренеурс, које раде на брендирању Србије и српских иновација у иностранству и које су већ пружиле подршку пројекту. Пројекат је подржала и Иницијатива „Дигитална Србија“ која окупља 25 компанија око идеје о дигиталној трансформацији Србије.

У току наредних месец дана ће бити лансиран и сајт Тесла Нејшн, први који ће на енглеском језику редовно и конзистентно извештавати о српском ИТ-у, и који ће нудити информације и прилике за људе који су заинтересовани да посете Србију, запосле се у некој од домаћих ИТ компанија или нађу партнера за свој бизнис.

Више о Стартиту

Стартит је организација која већ више од 10 година ради на подршци српског ИТ и стартап екосистема кроз своје бројне пројекте, од којих су најпознатији стартит.рс, онлине медиј о предузетништву и технологији, и Стартит Центри, мрежа простора у седам градова у Србији који су места знања и иновација у својим локалним срединама. Стартит је први партнер Гоогле-а у Европи када је реч о сарадњи и подршци стартапима.

“Српска стварност” / Б92 /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here