01.08. 2019.

Разговори власти и опозиције јасан су доказ демократије, изјавио је министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Небојша Стефановић. Он је додао да је СНС спремна да се у парламенту разговара и о изборним правилима, обуци бирачких одбора и свим темама које су биле поменуте и на скупу на Факултету политичких наука (ФПН).

Стефановић је за ТВ Пинк рекао да су представници СНС на јучерашњем скупу настојали да покажу да су данас изборни услови неупоредиво бољи него што су били, подсетивши да се изборни закони, као и Закон о финансирању политичких партија нису променили од 2009. и 2011. године.

“Поступамо у свему по ономе што је донела тадашња власт. Показали смо да можемо да имамо бољи приступ у чистије поштовање закона”, рекао је Стефановић који је учествовао на састанку на ФПН.

Оно што је истина, истакао је Стефановић, јесте да су у време претходне власти изборни услови били неупоредио гори, а данас су, како је рекао, изборни услови 100 пута бољи, а изборни списак је “чистији” стотину пута.

Стефановић је навео да је председник СНС Александар Вучић, када га је позвао и поверио му да састави тим који ће ићи на те разговоре које је организовао Фонд за отворено друштво, Цесид, Црта и ФПН, имао, пре свега, у виду шта су најбољи интереси Србије, а не шта су лични, парцијални или политички интереси странке.

“Хоћемо да разговарамо и да покажемо да смо власт која брине о демократији, хоћемо да разговарамо о свему, али увек морамо да водимо рачуна о томе шта је најбољи интерес нашег друштва и државе”, рекао је Стефановић.

Упитан да ли му је у реду да седи за истим столом са Драганом Ђиласом, Стефановић је рекао да учешће на скупу на ФПН није променио став СНС ни према Ђиласу, Бошку Обрадовић, Вуку Јеремићу.

“Са таквим људима који подржавају Јеремићеву и Ђиласову корупционашку политику, не би ми лично било дивно да седим, али као одговорни људи, због интереса Србије, морамо да разговарамо са њима, да саслушамо предлоге које су организатори имали”, рекао је Стефановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here