08.08.2019.

Председник Демократске партије Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић објавио је да је хрватска војно-полицијска акција „Олуја“ погром, као што је Северна Македонија погром за државу, њене институције и народ.

Текст, који је Стоилковић објавио на својој Фејсбук страници, преносимо у целости:

Нисам хтио да реагујем ни када је било хапшење, а ни сада, из разлога што не желим да будем увучен у спин политику актуелне власти, јер као што сам сигуран да је „Олуја“ погром, исто тако верујем да је Северна Македонија погром за државу, њене институције и народ који у њој живи и да је то режирана путања у неизвјесност, како на унутрашњем тако и спољном плану.

  1. Сведоци смо још једне спин преваре са инсценираним хапшењем злочинца ОВК Томора Морине, која се данас завршила и одлуком Кривичног суда да не постоје услови да буде изручен Србији, на њен захтјев по потерници Интерпола.
  2. Одговор на питање зашто је хапшен када се унапред знало да ни под разно неће бити изручен, налази се у чињеници да је власт његовим хапшењем отворила још један фиктивни проблем који апсолутно дефокусира јавност од многих криминално коруптивних афера, а тиме власти добијају још мало времена да пробају да се извуку из готово безизлазне ситуације, јер исте већ имају и одређене међународне импликације.
  3. У актуелним политичким и дипломатским притисцима на Србију, Македонији није и неће бити дозвољено да буде добар комшија, то само потврђује чињеницу да Македонија има само једну функцију, а она је водити политику која ће увек бити антипод Србији, односно анти Србија, за рачун Велике Албаније и отворене бугаризације.
  4. Не прихватам никаква бесмислена оправдања типа, па они то раде зато што морају да повлађују Албанцима, због власти и слично. То није истина, они то раде зато што су се определили за такву политику и тачка. И због таквог политичког определења они лично остварују одређену политичку и материјалну корист, увек на штету Србије, али и на штету сопственог народа и државе.
  5. Не заборавите, памтимо, знамо ко је када био на којој страни и због чега.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here