Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Први састанак Радне групе за припрему Нацрта стратегије за развој микро, малих и средњих предузећа и предузетника (МСПП) са Акционим планом одржан је данас у Министарству привреде, а председавао му је државни секретар Милан Љушић, саопштило је Министарство.

Додаје се да ће ови документи утврдити стратешки правац деловања у области развоја предузетништва за период 2022 – 2027. године.

“Области које ће Стратегија обухватити односе се на: унапређење пословног окружења, унапређење приступа изворима финансирања и новим тржиштима, континуирани развој људских ресурса, јачање одрживости и конкурентности МСПП, развој и промоцију предузеничког духа и подстицање предузеништва жена, младих и социјалног предузетништа, као и дигитализацију и озелењавање МСПП”, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је планирано да Стратегија са Акциним планом, буде донета до краја ове године, а у међувремену ће бити одржане фокус групе, како би се омогућило учешће свих заинтересованих страна и циљних група у процесу консултација.

Министарство наводи да је ће се Стратегија заснивати на резултатима статистичко-аналитичке базе пословања малих и средњих поредузећа за период од 2015-2020. године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here