Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Студенти Правног факултета у Београду предали су данас 15.000 потписа грађана Скупштини Србије за усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори.

Потписе су сакупљали од 28. јануара до 3. фебруара. Студенти и средњошколци рекли су новинарима испред парламента да траже од власти у Србији, и од посланика, да усвоје такву резолуцију и да се изјасне, како кажу, о јасној дискриминацији Срба која постоји у Црној Гори.

Председник Студентског клуба Правног факултета Немања Вучковић је рекао да власт у Подгорици, на челу са Милом Ђукановићем, крши Европску конвенцију о људским правима, као и друге међународне споразуме и акте.

“Позивамо власт да помогне српском народу у Црној Гори и да се јасно изјасни овом резолуцијом о угрожености њихових права”, рекао је Вучковић.

Сматра да случај треба да се подигне на виши ниво, да се обавесте Савет Европе и Савет безбедности УН.

“Реакција српских власти мора да буде мирна и тиха”, напомиње Вучковић.

Ученик Земунске гимназије Војин Радовановић истакао је да жели да пружи сву подршку српском народу у Црној Гори и додао да се Србија “буди”.

“Нећемо никада да дамо светиње, због наше историје, традиције и пре свега због наше будућности”, поручио је Радовановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here