Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Студенти Београдског универзитета окупљени у “1 од 5 милиона” одржали су протестну шетњу Кнез Михаиловом до зграде Ректората, како би показали своје незадовољство и указали на поблем све масовнијег одласка младих из Србије и позвали су студенте на протест 13. априла у Београду.

На перформансу који су назвали “Велика сеоба студената”, они су поплочавали Кнез Михаилову паролама “Да не буде више лажних диплома, буди 1 од 5 милиона” и симболично носили кофере обележене заставама европских земаља и са натписом “Будућност Србије”, док су преко уста имали траке “цензурисано”.

Студенткиња Биолошког факултета Мила Јовановић изјавила је новинарима на почетку шетње да имају три циља.

“Прво да укажемо на проблем лажних диплома и плагираних доктората, пошто је ректорка Универзитета у Београду 12. фебруара рекла да Комисија има 60 дана да објави извештај о томе, изашли смо да им кажемо да слушамо шта су урадили, јер тај рок истиче у суботу, рекла је Јовановићева.

Додаје да желе и да укажу на то да све већи број младих одлази из Србије.

“Док се по Србији организују каравани, где се људи окупљају уценама и сендвичима, нас 20.000 одлази годишњеиз земље”, предочила је Јовановићева и додала да млади одлазе јер немају избор.

Позвала је све своје колеге студенте, али и све грађане да се прикључе великом протесту “Сви као један” 13. априла испред Народне скупштине.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here