Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Аутомобили које таксисти буду куповали, користећи новчану помоћ државе, мораће да буду беле боје, а такси превозници ће имати право да сами одлуче о моделу и цени, пише “Блиц”.

Субвенције ће бити у висини од по неколико хиљада евра, а тачан износ требало би да буде познат током следеће недеље, када се настављају преговори измеду таксиста и државе, односно Министарства финансија.

Куповина возила уз субвенцију имаће три корака – таксисти ће морати да обезбеде учешће, држава ће дати субвенцију, а остатак до укупне цене новог возила, таксисти ће моћи да отплаћују на пет година путем лизинга или банкарског кредита.

Најчешћи избор међу таксистима биће возила средње класе која коштају између 15.000 и 17.000 евра.

Таксисти ће за добијање субвенције морати да испуне најмање два услова – да је такси превозник регистрован и да нема дуговања према држави. Тај услов тренутно испуњава између 12.000 и 13.000 таксиста од укупно 17.400 такси превозника у Србији.

Таксисти су пре два дана окончали протест после дванаест дана блокаде центра Београда и то након разговора са председником Александром Вучићем.

Вучић је након састанка, рекао да ће таксисти добити субвенције државе, али није прецизирао о какавим субвенцијама је реч. Тада је оценио и да је држава спремна да помогне унапредење квалитета такси служби.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here