1. 06. 2020.

После сукоба демонстраната и полицајаца, 18 особа приведено је испред Центра безбедности Подгорица.

Полицајци су употребили сузавац након што су демонстранти у њиховом правцу бацили више тврдих предмета, пошто су се око 20 сати окупили у знак протеста због дешавања у Будви, пишу Вијести.

Полиција је претходно наредила окупљенима да се разиђу, или ће у противном употребити средства принуде. Након тога су кренули ка грађанима, који су се повукли ка Машинској школи.

Испред станице полиције је присутна Посебна јединица полиције. Грађани су узвикивали “Устала је Црна Гора, светиња се бранит’ мора” и “Мило лопове”.

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић је рекао је да су ухапшени посланици ДФ-а Марина Јочић и Милун Зоговић. Истакао је да као члан скупштинског Одбора за безбедност има право да испита поступање државних органа из области безбедности, али да га нису пустили у станицу полиције.

Полиција: Оштећена службена возила, повређен полицајац

Управе полиције Црне Горе саопштила је да је приведено 18 особа и да су демонстранти оштетили више службених возила док је један полицајац повређен.

“Вечерас око 20 часова испред зграде Центра безбједности Подгорица се без пријављеног и одбореног јавног окупљања окупила групу од око 70 грађана и опозиционих политичара како би изразила незадовољство због дешавања у Будви, наводи се у саопштењу.

Полиција је одмах извршила поставку службе и окупљенима издала више упозорења и наређења да се разиђу. Они су се о издата наређења оглушили и узвратили скандирањем те након тога у правцу полиције почели да бацају каменице.”, истиче се у саопштењу Управе полиције.

Полиција је, како се додаје, применила законска овлашећња и употребила средства принуде – “хемијска средства и физчку снагу након чега је окупљена група разбијена.”

Окупљање и у Никшићу

У међувремену, испред зграде Општине Никшић почели су да се окупљају грађани у знак подршке опозицији у Будви.

Стиже и већи број полицијских возила.

Припадници интервенте под пуном опремом обезбеђују улаз у зграду. Полиција тражи од грађана да се разиђу, на шта грађани одговарају повицима “усташе”. Више од 200 грађана је кренуло од општине Његошевом улицом ка центру града. Kада су стигли до Трга слободе кренули су назад ка општини а полиција их прати.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here