Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Промоција књиге „Тамо је овде” ауторке Маје Лалевић Пишчевић одржаће се у среду 17. априла у 18 сати у београдском Клубу књижевника.

Књига „Тамо је овде” (издавач Лагуна) Маје Лалевић Пишчевић је збирка прича настала током осамнаест месеци њеног боравка у Америци.

Почетна идеја била је да пише о Њујорку, али је на крају настала књига о њој. Писала је о Њујорку као о огледалу у којем је посматрала свој живот, покушавала да схвати своју одлуку да оде из Београда, а онда да оде из Њујорка и да се врати у Београд, пише у саопштењу Лагуне.

„Надам се да ће књига можда некоме послужити и као мини студија емиграције, блиска онима који су отишли, корисна за оне који о томе размишљају, са неминовним поређењима живота тамо и овде, са повремено метафизичким доживљајима измештања из сопственог живота и тела, паралелног живота на два места и у завршници необјашњивим осећајем да сам већ стигла кући, да више нисам у Њујорку у којем још увек јесам. Боравак у Њујорку из перспективе ретроспекције је као уметнут живот који у њему почиње и ту се завршава. На крају схватам да се у ствари не завршава, јер један део мене остаје тамо, а део њега носим са собом”, рекла је ауторка о својој књизи.

На промоцији ће, осим ауторке, о књизи говорити Оља Бећковић, Биљана Србљановић, Вељко Лалић и Срђан Шапер.

„Српска стварност“ / УКС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here