Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

У Приштини се данас одржава конференција на тему “Глас народа, велико финале Косово и Србија” на којој је председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, поручио да је договор Београда и Приштине неоходан и неизбежан, а ако до њега не дође постоји велика опасност од дестабилизације региона.

Обраћајући се присутнима, међу којима су и представници две најутицајније опозиционе партије, Демократски савез Косова и Самоопредељење, Тачи је рекао да је дошло време да се по страни оставе анимозитети који су, како је рекао, довели до трагедије на Косову.

„Нема сумње да ако се не договоримо ове године, улазимо у опасну област и дестабилизујемо регион.“ Не можемо имати већу гаранцију од америчких обећања и речи “, рекао је Тачи на конференцији коју је организовао РИДЕА институт.

Према Тачију, разговори у Бриселу неће бити лаки. Он је уверен да ће се о платформи за дијалог расправљати и просљеђивати парламенту.

Пред предствницима опозиционих странак, које се иначе противе његовој идеји корекције границе, Тачи је рекао да је политички спектар на Косову јединствен по питању дијалога.

„Сви имамо јединствен став у погледу онога што би требало да буде име и презиме коначног споразума са Србијом“, рекао је Тачи додајући да статус кво није дбар за Косово.

„Сви знамо да је дијалог са Србијом неизбјежан и неопходан. Желимо да појаснимо наш однос са Србијом уз подршку ЕУ и САД на првом месту. Већ више од једног века имамо лоше односе и непријатељство према Србији, али је време да све то напустимо и постигнемо коначни договор са Србијом ”, рекао је Тачи, пренео је приштински Зери.

„Српска стварност“ / Зери, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here