Mesto za reklamu

04.10.2019.

Представници Косова поздравили су одлуку америчког председника Доналда Трампа о именовању амбасадора САД у Немачкој Ричарда Гренела за специјалног изасланика америчке администрације за дијалог између Србије и Косова.

Косовски председник Хашим Тачи поздравио је именовање Гренела, наводећи да се ради о кораку ка “међународној консолидацији косовске државности”.

“То је још један доказ да председник Трамп и америчка администрација стоје са нама на сваком важном кораку. Сада смо још сигурнији у процес дијалога и у прилику да од Србије добијемо признање и чланство у Уједињеним нацијама и на тај начин довршимо међународну консолидацију наше државе”, написао је Тачи.

Уз коментар да је то добра вест за регион, Тачи је закључио – “увек смо говорили да верујемо да имамо срећу да имамо Сједињене Државе”.

Премијер у оставци Рамуш Харадинај написао је поводом именовања Генела да ће “заједно да раде на безусловном дијалогу како би постигли међусобно признавање у постојећим границама”.

Министар спољних послова у оставци Беџет Пацоли рекао је да именовање Генела “показује посвећеност Сједињених Држава процесу и лични интерес Доналда Трампа за постизање међусобног признавања Косова и Србије”.

“Последњих недеља увек сам понављао да нова влада мора закључити дијалог. Наша главна дужност и стратешки интерес је повезивање са нашим партнерима, рад са пријатељима. Председник Трамп жели да Србија коначно призна Косово и ми ћемо подржати овај циљ, јер је то у интересу Косова”, навео је Пацоли.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here