Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Косовски председник Хашим Тачи написао је на “Фејсбуку” да популистичке акције не смеју да ометају визију и стратешке одлуке Косова. Наводи да су америчка влада са бригом прати актуелна дешавања и неке акције државних институција у Приштини.

Хашим Тачи је написао да историјски успех Косова не би био могућ без помоћи САД и других западних савезника, те да зато “Косово мора да буде захвално заувек”.

Тачијева објава на “Фејсбуку”

“Пријатељство Косова са САД је непрестано, али америчка подршка не може да се сматра безусловном ако направимо грешке које доводе у питање америчке интересе и вредности на Косову, у региону и Европи. Наше вредности и наша визија поклапају се са америчким”, истакао је Тачи.

Косовски председник напомиње да су “актуелна дешавања и неке акције државних институција (у Приштини) праћене са бригом америчке владе”.

“Ова ситуација је за жаљење. Сада је време да се поштују амерички савети који имају за циљ оснаживање државе Косово и смиривање региона”, напоменуо је Хашим Тачи.

Како је истакао, ниједан лични интерес било ког државног лидера не сме да повреди амерички државни и стратешки интерес Косова.

“Популистичке акције не смеју да ометају визију и стратешке одлуке Косова”, наглашава Тачи додајући да је “кршење односа са САД почетак кршења наше државе”.

Стејт Департмент је крајем прошле године тражио од косовског премијера Харадинаја да укине таксе.

Исти захтев је поновљен и косовским лидерима и амбасади у Приштини, и речено је да САД захтевају хитну суспензију такси, преноси Газета експрес.

„Српска стварност“ / Фејсбук, Газета експрс, ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here