Mesto za reklamu

08.07.2019.

Председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи поручио је америчком председнику Доналду Трампу да је „Косово поносно као највише проамеричка држава на свету“, у писму упућеном поводом 4. јула, Дана независности САД.

Тачи је у име народа Косова изразио захвалност на америчкој подршци у „најгорим временима и за подршку у реконструкцији земље и друштва после трагедија и ратних разарања“.

У писму које медији на албанском данас објављују, Тачи наводи да „овај празник славимо 4. јула на Косову инаугурацијом нове амбасаде САД, што потврђује јачање и продубљивање нашег пријатељства и нашег стратешког партнерства“.

– Позивајући се на писмо које сте ми послали у децембру прошле године, дозволите ми да потврдим да смо посвећени постизању трајног мировног споразума са Србијом, који ће донијети трајни мир и стабилност између наших земаља и цијелог региона – наводи Тачи.

– У критичној фази овог процеса, дозволите ми да нагласим да ваше вођство и визија остају кључни за овај циљ“, подвукао је Тачи, са поздравом „Бог благословио САД“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here