Mesto za reklamu

 

  1. 04. 2019.

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће састанак са лидерима западног Балкана у Берлину бити наставак немачког и француског интересовања за Косово. На том скупу неће бити нацрта плана за споразум Београда и Приштине, рекао је Тачи.

“Као председник, ја сам у сталним консултацијама са међународним партнерима око развоја догађаја на Косову и Западном Балкану. Берлински састанак ће бити наставак интересовања Немачке и Француске за Косово и наш регион”, навео је Тачи на свом Фејсбук налогу.

Тачи поздравља и подржава ту иницијативу и додаје да нема тајне агенде предстојећег скупа.

Косовски председник очекује да ће са скупа у Берлину бити издато унапред договорено саопштење са општим садржајем о европској перспективи региона, продубљивањем реформи, посебно у области владавине права.

Додаје како очекује да ће бити наглашена и неопходност нормализације односа између Београда и Приштине.

Према његовим речима за Приштину би било разочаравајуће ако на овом састанку Француска и Немачка не успеју да ускладе своје ставове о одлуци о визној либерализацији за житеље Косова.

“Косово је и даље једина изолована земља у Европи. Дакле, прича о европској перспективи Косова, чак и ако је само реторичка, више је него лицемерје”, закључио је Тачи.

«Српска стварност» / Фејсбук /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here