Mesto za reklamu

09.04.2019.

Заменик председника државне Думе Русије Петар Толстој изјавио је да је бомбардовање СР Југославије пре 20 година било монструозно, нељудско и противзаконито, те да је грешка Русије што није заштитила Србију од агресије.

Толстој је навео да је Русија деведесетих година прошлог века имала превише унутрашњих проблема, после чега се дуго није могла опоравити, али да многи у Русији сматрају да је крајње непријатна чињеница и велика грешка, да упркос околностима и тешкоћама, није уложила максималне напоре и није искористила све могућности да заштити суверенитет Србије.

– Беспомоћност Русије пре 20 година имала је трагичне посљедице, не само за Србију, већ за цело човечанство – рекао је Толстој за Политику.

Он је поновио да је бомбардовање Југославије отворило Пандорину кутију и одрешило руке криминалцима, а да међународне организације данас ћуте о томе јер починиоци тих догађаја још нису приведени правди.

– Ако признају кривицу за убиства Срба, мораће да признају кривицу за илегалне инвазије на Ирак, Либију, Сирију. Попис злочина неће имати крај – каже Толстој који је праунук чувеног руског писца Лава Николајевича Толстоја.

Он је увјерен да би, реализацијом пројеката који могу да обезбеде енергетску независност Балкана, економска корист балканских земаља од њих могла бити већа него од сарадње са ЕУ, јер је данас структура привреде Русије и балканских земаља слична.

Он је нагласио да су вековне везе између српског и руског народа, њихове културе и историје, гаранција да ће и у будућности те две земље бити нераскидиво повезане.

„Српска стварност“ / РТРС /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here