Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић обишао је кинеску компанију “Сунлон Груп”, која је кинески лидер у сточарству и области производње, прераде и продаје пољопривредних производа.

Томислав Николић је, позивајући “Сунлон Груп” на заједничку сарадњу, упознао председника кинеске компаније са условима прехрамбене производње у Србији.

“Ми у Србији имамо добре климатске услове и наша земља је плодна, посебно у Војводини, где имамо огромне површине земље у власништву државе, које се могу закупити на дужи временски период. У Србији може да се произведе најквалитетније млеко, месо, воће”, рекао је Николић.

Према његовим речима и досадашње кинеске инвестиције у Србији веома успешно реализоване.

Председник компаније “Сунлон Груп” Ванг Гуофенг упознао је Николића са радом компаније, истичући да она данас представља кинеског иноватора у погледу прехрамбене производње, прераде и трговине, са годишњим профитом од 13 милијарди долара.

Та компанија, како је навео, поседује 10 фирми изван Кине, три велика научно-истраживачка центра, сарађује са 11 интернационалних компанија и производи преко 600 производа.

“Сунлон Груп” сврстава се у 500 најбољих предузећа у Кини и као компанија са седиштем у Пекингу, ствара позитивну слику тог града у области пољопривреде и прехрамбеној индустрији, нагласио је Гуофенг.

Николић је у уторак, уочи Самита “Појас и пут” који се одржава од 25. до 27. априла, отворио Форум о инвестиционим пројектима у Србији, на којем је учествовало више од 20 кинеских компанија заинтересованих за инвестирање у Србију у области енергетике, инфраструктуре, саобраћаја и пољопривреде.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here