Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Фудбалске власти у Енглеској и Европи планирају да обуставе фудбал све до септембра, ексклузивно преноси Индепендент. Како преноси тај лист, на Старом континенту неће бити фудбала следећих шест месеци због пандемије коронавируса.

У Србији фудбалске утакмице се играју без публике.

Све фудбалске лиге на Острву су одложене до даљег, а ситуација са вирусом достигла критичну тачку да су водеће фудбалске организације у Енглеској добиле директан позив на састанак КОБРА, јер су поступци можда били погрешни.

Европска фудбалска унија (Уефа) заказала је хитан састанак у уторак, како би се размотрила стратегија за даље.

Индепендент преноси да ће Уефа отказати Европско првенство, прекинути Лигу шампиона и Лигу Европе, али и предложити да се сав фудбал “угаси” до септембра.

Премијер лига је најдуже чекала са одлуком о затварањима стадиона, па и прекиду такмичења, али је морала да се одлучи на такав корак пошто је потврђено да су заражени менаџер Арсенала Микел Артета и нападач Челсија Калум Хадсон-Одои.

Према сазнањима Индепендента, постоје три сценарија да се конкретно Премијер лига заврши, када год буде настављена.

Први је да се прекине у мају, без обзира да ли буде одиграна још нека утакмица, док ће у више и ниже рангове екипе са тренутних позиција.

Друга и трећа опција захтевале би бројне легалне изазове, а један од основних проблема за клубове представља зарада. Прекид можда неће толико утицати на највеће клубове, док би нижелигаши могли да страхују за опстанак без континуираних прихода.

Такође, у неугодној ситуацији су и играчи којима уговор истиче на лето јер можда неће постојати могућност да пронађу нови ангажман у догледно време.

Највећи проблем представља ЕВРО, пошто је турнир у 12 европских земаља заказан од 12. јуна до 12. јула и његова судбина је неизвесна. Делује најреалније да буде отказан и померен за следећу годину, пошто још нису познати сви учесници.

Уколико би Уефа прекинула Лигу шампиона и Лигу Европе, по окончању тренутне ситуације, створио би се простор да се национална првенства заврше у скраћеном облику.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here