Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је на првој конференцији за након што су објављени прелиминарни резултати избора у САД како очекује да ће вакцина против коронавируса за целокупно становништво Америке бити доступна већ у априлу. Трамп није одговарао на питања новинара. Пре конференције у Роуз Гардену у Белој кући неколико пута је на Твитеру поновио тврдње о крађи избора.

Доналд Трамп је истакао како очекује да хитно одобрење за “Фајзерову” стигне веома брзо. Напоменуо је да је за развој вакцине потребно осам до 12 година, а да је кроз програм “Warp Speed” вакцина развијена пет пута брже.

Наводи да у идеалном сценарију САД неће ићи у затварање.

“Нећу ићи, ова администрација неће ићи на затварање. Шта год да се деси у будућности – ко зна која ће администрација бити. Време ће показати”, напоменуо је Трамп.

Вакцина, међутим, како је навео, неће бити доступна за Њујорк и да ће гувернер Њујорка Ендрју Комо морати да их обавести када буде спреман за то.

“У супротном не можемо да је испоручујемо држави која неће одмах да је даје народу”, напоменуо је Трамп.

Додаје да Куомо не верује откуд долази вакцина.

“Долазе из највећих компанија било где на свету, највећих лабораторија на свету, али он не верује чињеници да је то Бела кућа, ова администрација, па их нећемо достављати у Њујорк док не будемо имали овлашћење за то и то кажем са болом”, казао је Трамп.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here