Mesto za reklamu

06.11.2020.

Амерички председник Доналд Трамп прогласио је победу у више савезних држава на председничким изборима, и рекао да „лагано побеђује“ на њима под условом, како је рекао, „да се броје законити гласови“.

„Лажне анкете су дизајниране да задрже наше бираче код куће и створиле су илузију да је Џо Бајден у предности“, рекао је Трамп на конференцији за штампу у Белој кући.

Он је посебно указао на анкете појединих медија које показују да је Бајден водио у Флориди, Охају и Висконсину.

„Није било „плавог таласа“ демократа када је у питању освајање додатних места у Сенату“, рекао је Трамп,

„Ако пребројите легалне гласове, лагано побеђујем. Ако пребројите илегалне гласове, губим. Много листића је стигло по затварању бирачких места, са закашњењем. Преварен сам“, поручио је Трамп.

Он је рекао да су предвиђали Бајденову победу у многим државама, али било је обрнуто.

„Задржали смо Сенат. Освојио сам велики, највећи број гласова у историји, Хиспаноамериканаца, Афроамериканаца и америчких староседелаца. Ово су лажни избори, морам тако да кажем. Добијали смо у многим државама, а онда, неким чудом, ствари су почеле да се окрећу у Бајденову корист. Али, предвидео сам да ће гласање поштом бити превара“, рекао је Трамп.

Трампова битка пред судовима: Победа у Пенсилванији, порази у Џорџији и Мичигену

Он је рекао да су израчунали тачно колико им гласова треба и онда су послали поштом.

„Невероватно је како су сви листићи који су послати поштом допринели само једној страни. Да не причам о прекиду бројања гласова. Људи су ми слали поруке, никада нисам видео такву љубав, такву подршку од грађана, али противници хоће да украду изборе, а ми не смемо да им дозволимо“, рекао је Трамп.

Претходно је Џо Бајден на Твитеру написао да „народ неће бити ућуткан, малтретиран и неће се предати, сваки глас ће бити избројан“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here