Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Амбасадор САД Ентони Годфри уручио је председнику Александру Вучићу честитку америчког председника Доналда Трампа поводом Дана државности.

“Поштовани господине председниче, амерички народ и ја лично упућујемо најтоплије честитке Вама и српском народу поводом прославе Дана државности, 15. фебруара”, наводи се у Трамповој честитки.

Председник Вучић је захвалио на ангажовању председника Трампа и америчке администрације, а посебно специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине амбасадора Ричарда Гренела, као и на томе што разумеју потребе људи у региону, које се тичу побољшања животног стандарда и бољег економског и инфраструктурног повезивања, саопштила је прес-служба председника Републике.

Амбасадор Годфри упознао је Вучића са предлогом председника Трампа за решење израелско-палестинског спора.

Вучић је рекао да Србија, као земља заинтересована за стабилан Блиски исток, поздравља напоре и енергију које председник Трамп улаже у постизање напретка у налажењу решења за тај дуготрајан спор.

“Србија је посвећена унапређењу односа и са Израелом и са Палестином и жели трајно и одрживо решење, које би донело стабилност и напредак свима”, навео је Вучић. Према његовим речима, на лидерима Израела и Палестине је да утврде да ли предлог председника Трампа може да задовољи тежње двају народа.

Вучић је додао да као чланица Уједињених нација, Србија поштује све резолуције те организације које се односе на израелско-палестински конфликт и подржава дијалог, противећи се једностраним мерама било које од страна.

“Замрзнути конфликти нису подлога за преко потребан мир и стабилност и надамо се да ће две стране у будућности наћи начин да постигну договор, који ће да води ка мирнијем и стабилнијем Блиском истоку и бољем животу свих људи у том региону”, рекао је председник Вучић.

Амерички амбасадор Ентони Годфри изразио је захвалност што Србија поздравља напоре председника Трампа за проналажење решења израелско-палестинског спора, као и допринос Србије у очувању регионалног мира и стабилности.

Истакао да је поносан на Србију због одлуке да обнови железничке везе са Приштином и тиме олакша трговину и инвестиције.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here