Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Амерички председник Доналд Трамп помиловаo бившег гувернера Илиноиса српског порекла, који је у затвору због изнуде, подмићивања и корупције, јавља америчка телевизијска мрежа Еј-Би-Си.

Шездесетдвогодишњи члан Демократске странке већ осам година служи казну затвора за изнуду, подмићивање и корупцију, због које је осуђен на 14 година затвора.

Род Благојевић је амерички политичар српског порекла, који је од свих наших људи имао највише успеха у политици САД и био конгресмен и гувернер једне од најмоћнијих америчких држава – Илиноис. Био је у Америци познатији и моћнији од Барака Обама и био је један од најзначајнијих људи који су му помогли да постане председник Америке. Окривљен је што је он одлучивао коме ће припасти сенаторско место Обаме, које је остало упражњено, његовим избором за Председника САД. Наравно, он је желео да од те трговине имају користи и његова Демократска странка и он лично. То није било дозвољено и Род је то као велики адвокат добро знао, као што је добро знао и да га одређене службе прислушкују. Није за то марио, иако је то што је радио било незаконито. Тиме је показао да има у себи српске крви и испољио је ону некима нашима својствену бахатост, а за то је кажњен са 14 година робије. А могао је, кажу баш добро упућени да и сам буде амерички председник. Његов таст, грчког порекла, био је један од најутицајнијих политичара у Демократској странци. Род је помислио да је превазишао и свог таста и када се са њим посвађао, он га је пустио низ воду. Да ли ће се по повратку на слободу поново вратити политици, сада се не зна, али није искључено. Род Благојевић је ипак био натпросчан у много чему и није искључено да се поново нађе на некој високој политичкој функцији. Он ће знати да објасни и зашто се нашао у затвору и да за то није био он крив и да због тога грађани Америке не треба да осећају последице „нечије грешке“.

Трамп је, у неколико наврата, већ тврдио да је Благојевић преоштро кажњен и већ је у августу прошле године најавио да ће помиловати некадашњег гувернера Илиноиса.

„ Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here