Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Ватерполисти Црвене звезда говорили су на конференцији за новинаре у Београду о нападу у Сплиту и истакли да нису имали намеру никога да провоцирају.

Тренер клуба Александар Филиповић је рекао да су имали обезбеђење од самог уласка у Хрватску. Након тренинга, додаје, играчи су га питали да ли могу да прошетају по Сплиту. Кад су се одвојили играчи који су хтели да иду у град, видели смо да су у цивилној одећи.

“Припадник полиције који је био уз нас, рекао је да мисли да не би требало да буде проблема. Али, неки играчи испод јакни су имали тренерке клуба, но јакне су им биле закопчане… Имали смо, практично, и од стране полиције одобрење да оду у град”, рекао је тренер Црвене звезде.

Капитен Душан Васић је рекао су Милош Максмовић, Александро Краљ и он шетали Ривом и потом су сели у локал да попију кафу.

“Прво нисмо нашли слободан сто, било је много људи… Чим смо сели конобар је пришао и мало чуднијим, не баш пријатељским тоном, загледао се у грб и питао Краља шта ти је то на мајици. Краљ му је, мислећи да је реч о шали, рекао грб Црвене звезде, дошли смо на утакмицу. Конобар му је претећи рекао – немој се смејати, боље да то сакријеш. Ја сам предложио да променимо локал, момци су гест конобара схватили као шалу”, прича Васић и додаје да су сели у суседни локал.

“Након 20-ак минута насрнули су маскирани момци, хулигани, дотрчали су с леђа мени и Максимовићу и почели с ударањем. Краљ је најгоре прошао у свему томе, куцао је по мобилном телефону и није видео да они прилазе, примио је ударац у нос, Максимовић и ја по глави и по леђима. Ја претпостављам да им нисам био нарочито занимљив јер нисам имао клупска обележја”, каже он..

Краљ је спас пронашао у мору да би, дословно, сачувао живу главу. Имали су предмете којима су нас тукли, мислим да је један држао нож у руци”, додао је Васић.

“Људи који су били около… нико није питао треба ли нам помоћ…”, рекао је ватерполист Звезде.

Максимовић је казао да нису имали никакву намеру да икога провоцирају.

Став клуба је да се ради о организованом нападу и линчу. “А шта да су ишли и у трениркама, је ли то у 21. веку забрањено у ЕУ?”, запитали су се челни људи Црвене звезде.

“Хвала полицији која је врло професионално реаговала. Чујем да су ухапшени нападачи, ово је моја прва и последња изјава”, закључио је Краљ.

Нападнути ватерполисти кажу да су их хрватске колеге звале и питале како су и понудили им помоћ.

“Још једном хвала свима, након овог важно је да нам дате мир и да ово остане само ружна прича. Једина подела је она на људе и на оне који то нису, а све остале поделе су беспредметне”, поручили су.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here