07.07.2020.

Удружења туристичких агенција Србије затражила су данас од Владе Србије и ресорних министарстава додатну помоћ у виду бруто минималних плата до краја ове године, као и правну могућност да замрзну делатност предузећа до годину дана како би спречили банкроте и масовна отпуштања радника.

Захтев је упућен премијерки Ани Брнабић, Министарству финансија, Министарству привреде, Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Туристичкој организацији Србије и туристичкој инспекцији.

Иза захтева за додатну помоћ туристичком сектору стоји пет удружења која окупљају више од 4.500 туристичких агенција у Србији – УТАС, Национална асоцијација туристичких агенција Србије (Јута), Пословно удружење туристичких агенција (АТАС), Асоцијација независних туристичких агенција (АНТАС) и Удружење рецептивних агенција Србије (УРА).

Удружења ће надлежним институцијама представити податке о пословним губицима и образложити наведене мере за које верују да ће омогућити опстанак већине предузећа у туризму, као и очување неколико хиљада радних места, наводи се у саопштењу Удружења туристичких агенција Србије (УТАС).

Додаје се да су многе европске земље већ одредиле додатну помоћ најугроженијим секторима у привреди, међу којима су и туризам и угоститељство.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here