Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

На седници Владе Србије усвојен је Предлог закона о допунама Закона о државним и другим празницима у Републици Србији којим се предлаже да 24. мај буде нов празник – Дан Ћирила и Методија.

Тим празником обележаваће се Дан словенске писмености и културе, коју су утемељили словенски просветитељи Ћирило и Методије, оснивачи словенске књижевности и творци првог словенског писма – глагољице, саопштила је прес-служба Владе Србије.

Како сазнајемо, 24. мај ће бити државни празник и радни дан.  Иницијатива је потекла од Министарства културе, а предлог је Влади доставило Министарство за рад.

На седници је усвојен Предлог закона о потврђивању Споразума између влада држава учесница Црноморске економске сарадње (BSEC) о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

Усвојена је и одлука о образовању Радне групе за израду Нацрта закона о Меморијалном центру “Старо сајмиште” који ће, пре свега, омогућити да се не забораве историјске чињенице и ода почаст страдалима у овом логору.

Како се истиче, доношењем закона обезбедиће се прикупљање, обрађивање и обезбеђивање података о страдалима на једном месту.

Чланови Владе усвојили су Програм о распореду и коришћењу средстава за субвенције за Агенцију за безбедност саобраћаја за 2019. годину.

Средства у износу од 66 милиона динара користиће се за спровођење медијске кампање за подизање свести о безбедности саобраћаја, коју ће спровести Агенција за безбедност саобраћаја, закључује се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here