Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Удружење “1 од 5 милиона” је саопштило да се премијерка Ана Брнабић користи триковима ради лажирања података о незапослености и да тиме ствара погрешну слику оличену у процентима који су статистички намештени.

Удружење “1 од 5 милиона” критиковало је изјаве премијерке Ане Брнабић да је циљ “научити децу како да мисле”, а не шта да мисле и да пад незапослености није последица одласка људи из Србије.

“Удружење ‘1 од 5 милиона’ поручује председници Владе Србије Ани Брнабић да својим изјавама протерује људе из Србије и учествује у лажирању података о незапослености”, саопштило је удружење наводећи да је смањење незапослености директна последица “одласка људи из земље, нерегуларног пријављивања радника на три месеца, рад на викенд или сезонских послова, без извесности продужења уговора о раду”.

Истичу да се Брнабићева користи триковима ради лажирања података о незапослености и тиме ствара погрешну слику оличену у процентима који су статистички намештени.

“Према званичним подацима, Србију месечно напусти око 4.000 људи, што значи да за пет месеци земљу напусти један цео Универзитет у Београду”, наводе у саопштењу.

Кажу да Брнабићева “прети младима да ће их учити како да мисле, а не шта да мисле”, уз оправдање да ће повећањем инвестиција доћи до повећања иновација.

“Младим људима нису потребне лажни пројекти иновација да би знали како да мисле.
Престаните да преко режимских медија младима пласирате неистине и искривљену слику стварности и тиме им директно говорите шта да мисле. Престаните да протерујете младе људе из своје земље”, поручили су из удружења “1 од 5 милиона”.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here