1. 12. 2019.

Крајем дана и током вечери очекује се прелазак кише у суснежицу и снег, прво у брдско-планинским пределима, а у току ноћи понегде и у нижим деловима Србије

Метеоролози ХМЗС за  данас најављују кишу и снег, али и снег који се неће задржати због натпросечних температура.

Циклон са Медитерана од понедељка ће донети мало јаче наоблачење са кишом. Уз кишу, у кошавском подручју дуваће јак југоисточни ветар.

Крајем дана и током вечери очекује нас и продор хладних струја  и прелазак кише у суснежицу и снег, прво у брдско-планинским пределима, а у току ноћи понегде и у нижим деловима Србије.

Температуре ће у понедељак бити од пет до десет степени, док ће током вечери пасти око нуле.

Снег ће се задржати јужније од Саве и Дунава у градовима који су на вишој надморској висини, у Ужицу, Новом Пазару, Врању. У нижим пределима не очекује се задржавање снежног покривача.

   У нижим пределима возачи данас могу очекивати углавном кишу, на путевима у вишим планинским пределима треба рачунати и на повремени снег, а ниске јутарње температуре стварају поледицу на влажним деоницама, па возачи морају бити опрезни, саопштава Ауто-мото савез Србије.

Употреба зимских гума у оваквим временским условима чину вожњу безбеднијом, сигурнијом и лакшом, а и законска су обавеза када на коловозу има снега, леда и поледице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here