Mesto za reklamu

23. 03. 2020.

Како би пружио подршку напорима Владе Републике Србије у борби против коронавируса, Уницеф је поручио 50 респиратора, заштитну опрему и хигијенске пакете у вредности већој од 500.000 долара.

Захваљујући личним донацијама запослених у “Нордеусу”, уз подршку оснивача компаније, Уницеф ће набавити 15 респиратора.

Уз финансијску подршку “Phi Academy”, Војвођанске банке, редовних донатора и Уницефове амбасадоркe Ане Ивановић, стићи ће и додатних 35 респиратора.

У току следеће недеље очекује се први део испоруке заштитне опреме – маски, заштитних одела, визир наочара и рукавица за здравствене раднике, а биће испоручен и први контингент од 1.700 хигијенских пакета за најугроженије породице с децом.

“Један од кључних елемената мандата Уницефа на глобалном нивоу, јесте да својом стручношћу и оперативним искуством реагује на хитне ситуације. Тако и Уницеф у Србији својом брзом реакцијом доприноси да се ублаже последице коронавируса на нормално функционисање живота деце, младих и њихових породица”, истиче се у саопштењу Уницефа.

Солидарност у тешким временима је кључна како бисмо се заједно изборили са изазовима са којима се суочавамо, напомиње агенција УН.

“Српска стварност”

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here