Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије Дејан Ковачевић присуствовао је данас уништавању више од 880 килограма наркотика, заплењених у претходном периоду, у термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу.

Ковачевић је том приликом поручио да припадници Министарства унутрашњих послова настављају са континуираним радом на хапшењу нарко-дилера и склањању дроге са наших улица.

Према његовим речима, уништавање одузетих наркотика обавља се тек по окончању судских процеса, тачније по правоснажним пресудама у конкретним предметима и спроводи се континуирано.

У току ове године у термоелектрани је већ уништено 998 килограмa, док је данас уништено још 880 килограма различитих врста наркотика, рекао је он.

Начелник Управе криминалистичке полиције је подсетио на то да се спаљивање врши у количинама до једне тоне, првенствено из еколошких разлога.

Данашњем догађају, поред припадника МУП-а, присуствовали су и представници Комисије за контролу уништавања психоактивних контролисаних супстанци Владе Србије, као и представници тужилаштва, суда и „Електропривреде Србије“.

Ковачевић је навео да је током ове године у полицијским акцијама одузето око 7,2 тона наркотика, што је рекордна заплена, и истакао да је то резултат изузетно посвећеног рада припадника МУП-а, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here