Mesto za reklamu

31.10.2019.

Шеф Унмика Захир Танин на седници Савета безбедности УН оптужио косовске власти за пребијање и незаконито хапшење двојице службеника мисије УН на Косову. Ставове Србије представља министар спољних послова Ивица Дачић. Седници присуствује и косовска амбасадорка у САД, Вљора Читаку.

Шеф Унмика Захир Танин је на почетку седнице представио извештај и указао на случај пребијања двојице припадница Унмика од стране косовске полиције.

Танин је жестоко је оптужио косовске власти са серију противправних потеза у вези са хапшењем и пребијањем двојице службеника мисије УН на Косову.

Танин је рекао да, према резултатима интерне истраге УН, двојица службеника нису повезаанаа са било каквим криминалним делима, као и да их је косовска полиција ухапсила пошто ссу се јасно идентификовали као службеници УНМИК-а.

“Такође, имамо доказе о прекомерној употреби силе”, рекао је шеф УНМИК-а, наводећи да су им припадници косовске полиције нанели тешке телесне повреде.

Танин је рекао и да је косовска полиција, без овлаштења, задржаала возило УНМИК-а и ухапсила службенике док су били наа званичној дужности.

“Косовске власти морају да истраже и позову починиоце на одговорност”, рекао је шеф УНМИК-а, наводећи да је о томе већ расправљао са представницима власти у Приштини.

“Косовске институције морају предузети радње да се тако нешто не деси”, рекао је Танин.

Ставове Србије заступа шеф дипломатије Ивица Дачић, а упркос наводима да јој термин не одговара, седници присуствује и Вљора Читаку.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here