Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Прва српска школска установа на просторима Аустралије почеће са радом у јануару 2021. године! На званичној интернет страници Колеџа Свети Сава у сиднејском насељу Варовил објављена је званична информација да ће у другој половини ове године почети упис деце у прву школску годину.

Из Колеџа обавештавају да су тренутно у завршној фази попуњавања апликације за регистрацију у Министарству образовања.

„То је велики и изузетно озбиљан задатак. Али, такође је и велика радост за све нас, јер је то циљ за који радимо већ дуго времена. Многобројни професионалци и консултанти су ангажовани да нас воде кроз процес регистрације, која ће нам омогућити да легално и професионално водимо нашу прву званичну школу у Аустралији,“ наводе у Колеџу.

 

„Позивамо све који размишљају о уписивању своје деце на Колеџ Свети Сава да на нашем сајту попуне образац којим ће изразити интересовање за то. Наглашавамо да изражавање интересовања није уписна апликација и да није обавезујућа на било који начин. У овом тренутку желимо да добијемо увид у ниво интересовања за Колеџ и да информације које прикупимо укључимо у процес планирања. Тек кад током друге половине године буде постављен директор школе, објавићемо званични позив за упис деце у прву школску годину,“ поручују из Колеџа Свети Сава.

Овако ће изгледати колеџ Свети Сава када се заврши

Руководство Колеџа Свети Сава обавестило је српску заједницу и о узрасту деце која ће моћи да се упишу у школску 2021. годину. У првој години постојања Колеџ Свети Сава имаће предшколско забавиште, те први и други разред основне школе. Затим ће Колеџ сваке године расти за по један разред и увећавати број ђака.

„Кад се отвори школа, веома је важно да се она постепено развија, да се из дана у дан успоставља култура школе, а све у складу с њеном већ постављеном мисијом,“ поручују из Колеџа.

Школски комитет такође позива све припаднике српске заједнице, као и све друге који су заинтересовани, да у наредним месецима посете Колеџ и виде како напредују изузетно важни завршни радови.

Пејзажно уређење школског имања требало би да буде завршено до јуна ове године, а током фебруара почеће радови на изградњи два фудбалска терена на предњој страни школског дворишта, као и асфалтирање унутрашњих путева и паркинга.

„Српска стварност“ – Мелбурн

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here