Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Раичевићев и Живковићев правни заступник – адвокат Владан Бојић је рекао да је ово ружна последица за све и за власти у Црној Гори и за новинаре.

Уредник портала ИН4С Гојко Раичевић и уредник портала Борба Дражен Живковић пуштени су да се бране са слободе, након што су саслушани у Основном државном тужилаштву (ОДТ) у Подгорици.

Уредник портала ИН4С Гојко Раичевић

Раичевић и Живковић синоћ су лишени слободе због сумње да су извршили кривично дело изазивања панике и нереда.

Адвокат Бојић и уредник портала Борба Дражен Живковић, после саслушања

Раичевићев и Живковићев правни заступник – адвокат Владан Бојић рекао је да повод за њихов притвор није није било кривично дело за које су оптужени, јер оно није ни постојало. Бојић је рекао да је то ружна слика за све и за власт у Црној Гори и за новинаре.

Раичевић је након саслушања у ОДТ-у рекао да је јасно да је његово хапшење “завера између полиције, тужилаштва и судства који су, како тврди, координисана од стране америчке амбасаде”. Тврди да је његово хапшење последица питања која је послао Влади у вези са хапшењем колегинице Анђеле Ђикановић и изгласавање Закона о слободи вероисповијести. Раичевић тврди и да је информације о експлозији у Вили Горица, о којој су известили  проверио из два извора.

Адвокат Бојић тврди да не постоји ниједан материјални доказ да је код некога изазвало панику то што је објављена вест да се догодила експлозија у Вили Горица

Уредник портала ИН4С Раичевић и уредник портала Борба Дражен Живковић ухапшени су синоћ због, како је саопштено из Управе полиције, постојања сумње да су извршили кривична дела изазивање панике и нереда. Иначе, експлозија у Вили Горица је из Управе полиције званично демантована и објављено је да је у питању био мањи електро квар који је брзо саниран.

Притворени уредници тврде да је разлог за њихово хапшењење што режиму у Подгорици све више смета истинито и професионално извештавање оба портала о антицивилизацијском и антиправославном закону о слободи вероисповести и мирним, достојанственим и величанственим окупљањима и протесним шетњама великог броја грађана без обзира на националну и верску припадност.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here