Mesto za reklamu
  1. 0 02. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да се епидемијска ситуација у земљи поправља, али да је и даље потребан опрез јер је велики број пацијената на болничком лечењу.

Ђерлек је у изјави за Телевизију К1 рекао Кризни штаб није за попуштање мера јер бисмо могли да нарушимо оно што смо урадили до сада, а почела је одлично и имунизација становништва.

Према његовим речима, вакцина ће бити довољно за све који треба да се ревакцинишу и за оне који треба да приме прву дозу цепива.

Он је најавио да ће у понедељак стићи нове количине вакцина компаније “Фајзер” и то 8.700 доза, док 15. фебруара стиже 40.600, а 22. фебруара 46.000 доза, истичући да је битан континуитет у испоручивању.

Државни секретар је изразио уверење да Институт за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак” може да почне са производњом руске вакцине “Спутњик В” и да ће поново постати европски центар за вакцине.

Већ 11. фебруара у “Торлак” стиже руска делегација која ће сагледати стање на Институту, пренео је Ђерлек и додао да су наши лекари веома стручни, али да нам недостају ствари у техничко-технолошком домену, у чему ће нам помоћи Русија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here