Mesto za reklamu

01.05.2021.

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који Васкрс славе по Јулијанском календару. Честитку су упутили и председница владе Србије и њени министри.

У честитки се каже:

„Вама, епископима, свештенству, монаштву и свим верницима радосно честитам највећи хришћански празник – Васкрс Господа Исуса Христа.

Вечна радост Васкрсења нека буде извор надахнућа да у временима бременитим различитим изазовима и тешкоћама увек дамо прави одговор, сведочећи да смо достојни потомци Стефана Немање, Светога Саве и свих других светих српског народа.

Дух Васкрса непрекидна је инспирација да сви заједно срчано и посвећено радимо на добру и развоју Републике Србије, Српске Православне Цркве и васколиког српског народа.

Честитајући Вам Васкрс, желим да Господ излије обиље свога благослова на нашу Отаџбину и Свету Цркву.

Христос васкрсе!“, навео је Вучић, саопштила је прес служба председника.

редседница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је данас Ускршњу честитку патријарху српском Порфирију, свештенству и грађанима који овај празник славе по јулијанском календару упутили су и председница владе Србије Ана Брнабић и њени министри. У честитки се између осталог каже:

„Најрадоснији хришћански празник ове године дочекујемо снажнији него раније и са вером и надом да ћемо се вратити начину живота који нам је пружао радост сусрета са ближњима.“

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here