Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Укупан број заражених коронавирусом у Србији износи 249. Три особе су преминуле. Према препорукама кинеских стручњака, широм Србије, у великом, броју обавиће се тестирања на Ковид 19.

Кинески стручњаци су се јуче састали са представницима Владе Србије, као и кризним штабовима за сузбијање коронавируса и за отклањање последица по привреду.

На јучерашњој конференцији за штампу, председник Србије Александар Вучић рекао је да је за борбу против коронавируса неопходно да се остане кући у пероду између 21 и 28 дана. Након консултације са кинеским стручњацима, Вучић је рекао да се размишља о изоловању десет главних београдских општина.

У Србији је још увек актуелан полицијски час, те је становницима забрањено да на улицама буду у периоду од 17 часова до пет ујутру.

Шетње су дозвољене само власницима кућних љубимца и то на 20 минута у периоду од 20 до 21 час, не даље од 200 метара од места становања.

Привредна комора Србије саопштава да је направљена база од 4.500 аутобуса, различитих превозних средстава из 195 фирми у 99 градова који се стављају на располагање за превоз запослених до посла у време ванредног стања.

Стоматолог из Новог Сада, који се тренутно налази на респиратору, лечио је пацијенте иако је имао симптоме коронавируса. Против њега ће бити поднета кривична пријава, најавио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Око 170 српских држављана који се тренутно налазе у Тајланду покушава да се врати у Србију.

Посебни саветник министра просвете за средње образовање Александар Пајић изјавио је за РТС да ће матурских испита у средњим школама сигурно бити и да се траже адекватна решења.

Министар трговине Расим Љајић рекао је да ове недеље из Кине стиже 10 милиона маски и поручио грађанима да намирница има довољно и да не праве залихе и редове.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је за РТС да се из продужења епидемије прелази на опцију агресивног сузбијања ширења коронавируса.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here