Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Агенција за привредне регистре саопштила је да је од 150.000 обвезника Централној евиденцији стварних власника приступило 145.500 регистрованих субјеката, док је цео поступак евидентирања завршило 116.600 привредних друштава, задужбина, фондација, удружења и приватних установа.

У саопштењу се наводи да регистровани субјекти који су приступили информационом систему АПР-а и унели своје податке о стварним власницима, а нису завршили целу процедуру потписивањем електронским сертификатом, имају могућност да окончају поступак евидентирања.

АПР подсећа на то да регистровани субјекти имају трајну законску обавезу евидентирања стварних власника у року од 15 дана од дана оснивања, односно регистровања промене података у матичним регистрима. Након оснивања, као и у случајевима када се промени власничка структура, чланови органа, или се промене подаци на основу којих се испуњавају услови за стицање својства стварног власника, регистровани субјекти имају обавезу да евидентирају податке у складу са Законом о централној евиденцији стварних власника.Агенција за привредне регистре је од успостављања централне евиденције 31. децембра 2018. године пружила техничку подршку за рад у електронској апликацији за 2.831 корисника, а електронском поштом је одговорено на приближно 5.000 имејлова са питањима о поступку евидентирања стварних власника.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here