Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић, са највишим званичницима државе Србије, присуствовао је вечерас антитерористичкој тактичко-показној вежби „Обруч 2020“. Припадници МУП-а су гарант безбедности и сигурности грађана Србије, поручио је председник Вучић после успешно одржане вежбе.

Вежба је приказала решавање кризне ситуације у ноћним условима, а њен циљ је да покаже спремност припадника МУП-а да пруже ефикасан одговор у свакој ситуацији у ноћном режиму и отежаним условима.

Такође, циљ вежбе је и да се покаже обученост да хитном интервенцијом без одлагања, уз коришћење опреме високог нивоа балистичке заштите и савремених техничких уређаја.

Пуковник полиције Владан Мирковић предао је рапорт председнику Републике, након чега је вежба почела испред Палате Србија.

На вежби је учествовало више од 250 припадника Министарства унутрашњих послова, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Интервентне јединице 92 и Полицијске управе за град Београд, који су приказали вештине и способности у савладавању терориста и ослобађању талаца, а ангажовано је било и 28 возила различите намене и пет хеликоптера.

Припадници МУП-а су гарант безбедности и сигурности грађана Србије, поручио је вечерас председник Александар Вучић, након антитерористичке тактичко показне вежбе МУП-а “Обруч 2020”.

“Од њих у наредним данима и недељама који су пред нама очекујемо резултате. Не само у Београду, већ и цела Србија мора да буде сигурна, безбедна и да у потпуности победи криминал и мафију”, рекао је Вучић.

Честитао је припадницима МУП-а на свему што су приказали, што су, како је рекао, важне ствари.

Посебно је приметио хеликоптере Х 145, који су, каже, показали да и на простор који није унапред припремљен за слетање, у ноћи, могу да дејствују.

“Колико су ниско летели, плашио сам се да ли ће моћи да слете поред бандера… а показали су како могу да прате аутомобиле”, рекао је председник Србиј е Вучић и додао да су сви припадници МУП-а показали добру припремљеност и обученост.

Догађају су присуствовали и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, министарка правде Маја Поповић, државни тужилац Загорка Доловац, директор БИА Братислав Гашић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, директор полиције Владимир Ребић…

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here