Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић изјавио је да су у експлозији која се данас догодила у фабрици ракета, на кружном путу Лештане, према до сада утврђеном стању смртно страдале две особе, док је 16 повређено.

Мајсторовић је рекао да су припадници Сектора за ванредне ситуације успели да стабилизују ситуацију након експлозије, при чему су ватрогасци спасиоци спасили пет особа у сарадњи са екипама хитне помоћи и полиције.

Kомандно-оперативни центар Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд у 14.13 часова добио је дојаву да је дошло до експлозије у фабрици ракетног горива у непосредној близини Бубањ потока, рекао је Мајсторовић и додао да су на лице места упућене адекватне снаге, 11 возила и 36 ватрогасаца.

Доласком на лице места, како је објаснио,  установљено је да је дошло до експлозије у магацину  површине од 240 квадратних матара у коме је било ускладиштено 500 ракета са по 30 килограма ракетног горива.

У овом тренутку ватрогасци-спасиоци стабилизовали су ситуацију и обављају претрагу терена и користе дрон са термовизијом како би се лоцирали евентуално страдали и повређени, навео је Мајсторовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here