Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

У општој болници у Ћуприји, за коју кажу да је једно од жаришта корона вируса у Србији, у току је тестирање лекара и медицинског особља на свим одељењима где су забележени позитивни налази на Ковид-19.

Према речима вршиоца дужности директора ћупријске болнице Ивана Милојевића, чак је 18 медицинских радника у болници позитивно на коронавирус. Стање јесте тешко, али како каже вд директор, о свему томе кружи велики број дезинформација које додатно компликују ситуацију.

Њих десет је у кућној изолацији и добро су, а осам на болничком лечењу укључујући и директора болнице. Једна медицинска сестра је на респиратору. Део радника је тестиран, али резултати још нису стигли у болницу.

“Тестирани су људи са свих одељења и служби где се икад појавио неко ко је био корона позитиван у нашој болници”, истиче Милојевић.

Потпуно су, додаје, тестиране службе анестезије, шок собе, службе урологије, јуче нефрологије и хемодијализе.

“Данас се тестира служба пријемно-тријажна и једна и друга и практично где год је било позитивних људи ми смо урадили тестирање и то ћемо да радимо и даље”, напоменуо је Милојевић.

Болница у Ћуприји одлично сарађује са Министарством здравља, Заводом за јавно здравље у Ћуприји, али и здравственим установама у суседним градовима, пре свега у Јагодини.

Због веома тешке ситуације у болници у Ћуприји део пацијената прихватиле су суседне болнице, пре свега јагодинска.

Ћупријске труднице и породиље сада долазе у јагодинско породилиште, а такође и онколошки пацијенти терапију примају у Јагодини.

Огромна је солидарност између медицинских радника у региону, али чини се још је већи бес што друштвеним мрежама и локалним порталима круже дезинформације и лажи, тврде у ћупријској болници.

“Неке ствари су апсолутно измишљене, неке ствари се воде у да тако кажем борбе за фотељу да неко машта да се поново врати на место директора преко несреће народа и епидемије или су политички мотивисане. Молим све људе да не наседају на то, јер у овом тренутку нам је потребно пуно јединство, јер ми здравствени радници смо војници овога града”, поручио је Милојевић.

Командант штаба за ванредне ситуације у Ћуприји Нинослав Ерић саопштио је да се у набавку додатне количине тестова за Ковид-19 укључила и кинеска фирма “Јурофибер” која има погон у Ћуприји.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here