Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Директор полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Владимир Ребић саопштио је данас да су санитарни инспектори до сада уручили приближно 8.000 решења о самоизолацији људи који су били у контакту са зараженим особама.

Ребић је рекао да седам особа ту меру није поштовало и они ће бити процесуирани пред надлежним судом, за шта је запрећена казна и до три године затвора.

Он је нагласио да је полиција привела и четири власника угоститељских објеката који нису поштовали меру Владе о забрани окупљања у затвореном простору до 50 људи и против њих ће бити покренут кривични поступак.

Према његовим речима, полиција се реорганизовала, неке редовне активности стављене су са стране, а фокус је тренутно на спровођењу мера које је увела Влада.

Полиција, како је објаснио, контролише грађане који су добили решење  о самоизолацији, и то тако што их најпре позива на фиксни телефон да провери да ли поштују меру забране изласка из куће, а касније то и физички проверава одласком на кућну адресу.

Он је упутио молбу грађанима да стриктно примењују мере које им је наложио санитарни инспектор.

Такође, веома је важно да се не изазива паника, рекао је он и навео да је двоје грађана процесуирано због ширења лажних вести на интернету.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here