Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Скупштини Србије започела је расправа о амандманима на Предлог измена и допуна Закона о главном граду које, између осталог, омогућавају ефикасније и квалитетније урбано планирање, оснивање услужних центара и преношење права са града на приградске општине.

Децентрализација главног града који је финансијски, културни, саобраћајни и универзитетски центар, најважнија је измена коју предложено решење доноси.

Изменама и допунама Закона приградским општинама дају се знатно већа овлашћења него што данас имају и у надлежности општина предвиђа се оснивање јавних предузећа уз претходну сагласност Скупштине града.

Приградске општине моћи ће да издају грађевинске дозволе до 5.000 квадратних метара, али и да врше легализацију објеката до 3.000 метара квадратних.

Посланица СНС Јелена Жарић–Ковачевић осврнула се на најаву референдума у општини Стари Град, наводећи да је то противно законима и правилима праксе, те да председник општине Марко Бастаћ спроводи још једну злоупотребу у низу.

“Сматрам да грађани треба да чују на који начин се ради и да ће бити злоупотребљени у политицкој борби”, рекла је Жарић–Ковачевићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here